Voordelen bouwdrogers

header_crombez_algemeen

Zowel bij waterschade in bestaande woningen als bij nieuwbouw biedt een bouwdroger voordelen.

Een bouwdroger kan de droogtijd van een woning tot 70% verkorten, zowel bij een nieuwbouw woning als bij waterschade. Behalve tijd, kan een bouwdroger u ook veel geld besparen. Het gebruik van een bouwdroger is veel goedkoper dan drogen door te verwarmen tijdens of na de bouw.

Nieuwbouw
Hebt u een nieuwbouw woning? Dan zorgt een bouwdroger ervoor dat u meteen in een gezonde omgeving woont en sneller kan beginnen aan de afwerking van de woning.

Wanneer een nieuwbouw woning wordt opgeleverd, zit er nog veel vocht in het metselwerk, pleisterwerk en chape van uw woning. Een nieuw huis heeft gemiddeld tot 2 jaar nodig om de 3.000 tot 5.000 liter vocht volledig uit te drogen.

Ons klimaat en de huidige strenge isolatienormen vertragen de natuurlijke droogtijd van uw woning nog meer. Dit kan de verdere planning in de war sturen en zelfs schimmels veroorzaken in de nieuwbouw woning.

Met een Dryfast bouwdroger voorkomt u deze problemen, doordat u de droogtijd sterk kan inkorten.

Waterschade
Ook bij waterschade biedt een bouwdroger de oplossing. Door de snellere droging vermijdt u vochtproblemen en schimmels.

Waterschade aan uw woning is zeer vervelend. Als het vocht niet snel genoeg wordt verdreven, kan er bovendien nog bijkomende schade ontstaan door schimmel en corrosie. Die schade kan u beperken met een bouwdroger.

Wist u dat na een brand niet enkel het bluswater uit de materialen moet worden gehaald, maar dat u ook rekening moet houden met zoutzuurneerslag? Zoutzuurneerslag leidt tot corrosie op alle metalen oppervlakten (zoals elektronische apparatuur). Het ontstaat doordat er na brand zoutzuurdamp in de lucht hangt, een gevolg van verbranding van pvc (polyvinylchloride) die zich met vochtige lucht verbindt.

 

Bekijk het overzicht van al onze producten

bouwdroger_df800_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle bouwdrogers

ventilatie_TTV_4500_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle ventilatoren

bouwdroger_dfe25_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle bouwkachels

Bouwdroger Crombez heeft een volledig aanbod bouwdrogers, bouwkachels en ventilatoren om komaf te maken met elk vochtprobleem. Afhankelijk van de grootte en temperatuur van de ruimte die u wil drogen, raden wij andere producten aan. U vindt meer informatie in het overzicht van onze producten.

Hebt u nog vragen of wil u een bouwdroger huren? Neem contact op met Bouwdroger Crombez en wij helpen u meteen verder.

 

footer_crombez_vochtopmeting