Hoe werkt een bouwdroger?

footer_crombez_vochtopmeting
Een bouwdroger versnelt het natuurlijke proces van opdroging in een nieuwbouw woning, renovatie of na waterschade. Het principe is eenvoudig, maar heel efficiënt.

Hoe werkt een bouwdroger precies? Een Dryfast bouwdroger heeft een koeltechnisch systeem. Vochtige lucht wordt aan de voorkant van de bouwdroger aangezogen door een ventilator. Vervolgens passeert de vochtige lucht de verdamper.werking-bouwdroger

De verdamper zorgt ervoor dat luchttemperatuur verlaagt tot het dauwpunt, waardoor het vocht in de lucht condenseert.Het gecondenseerde water wordt afgevoerd via de afvoerslang en de lucht in de bouwdroger is nu droog.

De droge lucht passeert dan de condensor waar ze weer wordt opgewarmd en langs de achterzijde van de bouwdroger wordt uitgeblazen.

Die droge lucht vermengt zich nu met de vochtige lucht in de ruimte, waardoor de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte langzaam daalt.

Dit systeem van condensdrogen is een, weliswaar sterk versnelde, maar natuurlijke manier van drogen. De kans op krimpscheuren en overdroging is door deze methode met de Dryfast bouwdroger dan ook uitgesloten. Vraag wel ons professioneel advies om zeker te zijn dat u de juiste producten gebruikt voor uw specifieke situatie.

 

Aanbod Bouwdroger Crombez

bouwdroger_df800_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle bouwdrogers

ventilatie_TTV_4500_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle ventilatoren

bouwdroger_dfe25_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle bouwkachels

Bouwdroger Crombez biedt een volledig gamma Dryfast bouwdrogers aan. Wij helpen u graag bij uw keuze.

Combineer een Dryfast bouwdroger met een ventilator om de droogtijd nog eens met 30% te verkorten. Met een ventilator creëert u een meer gelijkmatige droging waarbij ook de vochtigheid in de hoeken van een ruimte sneller daalt.

Is de temperatuur in de ruimte die u wil drogen laag? Dan biedt een elektrische bouwkachel de oplossing. Hoe warmer de lucht, hoe meer vocht de bouwdroger er kan uithalen.

Als u een bouwdroger huurt bij Bouwdroger Crombez, overlopen we bij levering en plaatsing samen met u alle belangrijke informatie voor het gebruik van de bouwdroger. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

footer_crombez_2