FAQ

footer_crombez_vochtopmeting

FAQWaarom zou ik een bouwdroger plaatsen?
Een bouwdroger betekent een enorme kostenbesparing ten opzichte van drogen door te verwarmen tijdens of na de bouw. Hoe sneller uw nieuwbouw woning droog is, hoe sneller de afwerking kan gebeuren en hoe minder kans op de ontwikkeling van schimmels.

Zijn er nadelen aan te snel drogen?
Te snel drogen met de professionele Dryfast bouwdrogers die werken volgens het condensatieprincipe, is onmogelijk. Onze bouwdrogers zorgen voor de perfecte droogconditie die u kan vergelijken met een zonnige zomerdag. Lees ook onze tips voor correct gebruik van de Dryfast bouwdrogers.

Wanneer mag ik een bouwdroger plaatsen?
Vóór de pleister- en chapewerken mag op elk moment een bouwdroger worden geplaatst. Meestal zal u echter pas na de pleister- en chapewerken met drogen beginnen.
Op dat moment zijn de meest waterhoudende werken immers achter de rug. Hou wel rekening met de juiste uithardingstijden.
Wacht 24u na het pleisterwerk om de bouwdroger aan te schakelen. Bij chapewerken is dat 7 dagen en bij anhydriet vloeren wacht u best 48u.

Wat moet ik nog doen nadat ik een bouwdroger heb geplaatst?
Als de bouwdroger is aangeschakeld, moet u enkel de waterafvoer in het oog houden. Het is aangeraden om de eerste dagen dat u de bouwdroger gebruikt, 1 keer per dag de waterafvoer te controleren. Zeker bij gebruik van de zeer krachtige Dryfast DF 800 kan een dagelijkse controle geen kwaad.

Indien u wenst, beschikken wij over dompelpompen (€ 1,5 per dag excl BTW), zodat u niet dagelijks hoeft te controleren.

Wat is de ideale temperatuur om te drogen?
De temperatuur in de ruimte die u wil drogen, moet minstens 10° zijn om een goed effect te hebben en de droogtijd aanzienlijk te verkorten. Hoe warmer de lucht, hoe meer vocht de bouwdroger er kan uithalen. Optimaal effect bereikt u bij een temperatuur vanaf 17°. Te koud in de ruimte die u wil drogen? Geen probleem. U kan een bouwdroger steeds combineren met een elektrische bouwkachel.

Welk toestel plaats ik het best?
De juiste bouwdroger kiezen, doet u vooral op basis van de te drogen ruimte.
Voor woningen tot 900 m³ adviseren wij een Dryfast DF 800 in combinatie met 2 ventilatoren TTV 4500. Voldoende ventilatie verkort de droogtijd immers aanzienlijk, zeker in grotere ruimten.
Voor appartementen of woningen tot 400 m³ raden we de Dryfast DF 400 aan in combinatie met een ventilator TTV 4500.
Voor schadegevallen in één ruimte van maximum 200 m³, doet u best beroep op de compacte Dryfast DF 200.
Voor grotere ruimten of speciale gevallen, stellen wij samen met u een gamma samen. Vraag gerust meer informatie voor een plan op maat.

bouwdroger_df800_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle bouwdrogers

ventilatie_TTV_4500_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle ventilatoren

bouwdroger_dfe25_300x300-nieuweprijs

Ontdek alle bouwkachels

FAQKan mijn pleisterwerk of chape barsten als ik een bouwdroger gebruik?
Neen. Indien de Dryfast bouwdrogers correct worden geplaatst, kan uw pleisterwerk of chape niet barsten. Wel dient men op te letten bij het drogen van het gebouw met verwarming (vb een gaskanon zonder thermostaat). Hierdoor is er steeds een gevaar voor barsten doordat de temperatuur te hard kan stijgen. Bovendien produceert een gaskanon zeer veel vocht bij verbranding.

Hoe lang moet pleisterwerk drogen voordat het geschilderd kan worden?
Als u een bouwdroger gebruikt, kan pleisterwerk van 1 tot 2 centimeter dik na ongeveer 2 weken worden geschilderd.

Mogen bouwdrogers of elektrische bouwkachels 24u/24u blijven draaien?
Wij werken enkel met de professionele Dryfast toestellen. Er is geen risico aan verbonden als u deze toestellen dag en nacht laat draaien. Ze zijn zelfs speciaal ontworpen om op bouwwerven dag en nacht optimaal te presteren.

Wat is relatieve vochtigheid?
De relatieve vochtigheid drukt uit hoeveel vocht er in de lucht zit. Het is een officiële maat die wordt uitgedrukt in % RV.
De relatieve vochtigheid wordt onder andere bepaald door de omgevingstemperatuur. Voor het meten van relatieve vochtigheid, gebruikt men een hygrometer.

footer_crombez_2